blog-renee---bij-kia-ora-was-ik-om---header
door Renée van Roosmalen-Stumpel Blog

Bij ‘Kia Ora’ was ik om

Onlangs is een langgekoesterde droom uitgekomen: een rondreis door Nieuw-Zeeland samen met mijn vriend. Daarvoor moest het een en het ander geregeld worden, zoals ook het huren van een camper. Dat bleek lastiger dan gedacht. Er waren zoveel opties, maar niets sprong er echt uit. Totdat een organisatie voor een andere aanpak koos. De persoonlijke aanpak.

Keuzes
Bij veel opties, is het soms lastig een keuze te maken. Dat probleem hadden wij dus ook bij keuze voor een camper. Ga je voor organisatie A, B of C? Of kies je voor een overkoepelende organisatie? En kies je dan voor het grootste model of een van de ‘tussen’ modellen? Wil je het allernieuwste model of overleef je het ook wel in een model uit 2010? En wat doe je met de (verplichte) verzekering? Kies je voor de volle verzekering van $1500 dollar of $0? Bij de laatste optie betaal je natuurlijk de volle pond als je ergens tegenaan rijdt. Of als iemand anders tegen jouw camper aan rijdt.

Dertien in een dozijn
Om te vergelijken, vroegen we bij de bekende organisaties een offerte op. Vervolgens ontvingen we van iedere organisatie praktisch hetzelfde bericht. Met nagenoeg dezelfde prijzen en informatie. Alleen het logo week af. Dit maakte voor ons dat de keuze niet gemakkelijker. Op de derde ‘zoekdag’ vonden we, na goed zoeken, een aantal kleine familiebedrijven. Ook daar vroegen we offertes aan. Eén sprong er met kop en schouders boven uit. Waarom? Omdat er na de offerte direct een persoonlijk bericht kwam, van één van de eigenaren. Met zijn persoonlijke contactgegevens. Ook al was het zijn vrije avond. We kozen zonder te twijfelen voor deze organisatie.

Er werd gevraagd waar we waren en wat onze plannen waren, in plaats van ons naar een bepaalde plek te dirigeren.

Persoonlijk
Ook tijdens de reis bleef het persoonlijke aspect centraal staan. Na het ophalen van de camper kregen we een berichtje of alles goed was gegaan. Toen we toch problemen kregen met de camper, konden we na een belletje direct naar een monteur in een dichtstbijzijnde stad. Er werd gevraagd waar we waren en wat onze plannen waren, in plaats van ons naar een bepaalde plek te dirigeren. Na het inleveren van de camper op het vliegveld op het einde van onze vakantie, konden we – notabene op kerstavond – persoonlijk bellen met de eigenaren. Toen we vertelden dat allerlei glaswerk kapot was gevallen toen een van de lades niet goed dichtzat, werd eerst gevraagd hoe het met ons gaat. Over een compensatie voor het gebroken glaswerk werd niet eens gesproken.

Wij werden erg blij van deze persoonlijke aanpak. Om echt als mens te worden behandeld, en niet als een nummer. We hoefden niet alles volgens vaste standaard formulieren en processen te doen. Het draaiden om ons. Bij Blueriq maken we ook werk van persoonlijke aandacht. Aandacht voor de klanten van onze klanten. Want uiteindelijk wordt toch iedereen gelukkig als je perfect en persoonlijk wordt geholpen? Welk product of dienst je ook afneemt. Want zo maak je als organisatie het verschil.